måndag 14 februari 2011

Tacosoppa med chilicheesebröd.



Värmande soppa med precis lagom hetta. Brödet är ett utmärkt soppbröd. Så smakrikt att det inte behöver vare sig smör eller pålägg.


Tacosoppa

4 port.

300g  köttfärs
½ halv påse tacokryddor (hotvarianten om du vill ha en riktigt stark soppa)
7 dl vatten
500g passerade tomater
2dl chunky salsa , medium hot
2 msk kalvfond
1 paprika , tärnad
1 röd lök, hackad
1 liten burk majs

 Tag en gryta och bryn köttfärsen. Strö över tacokrydda och häll på vatten,passerade tomater,salsa och kalvfond. Ha i lök och paprika. Låt koka ca 10min. Häll i majsen  och dra några varv med svartpepparkvarnen. Servera med en klick gräddfil, nachos eller chilicheesebrödet.


Chilicheesebröd

50 g jäst
5 dl mjölk
2 dl havregryn
2 dl smakrik ost
1 burk green chili, avrunnen
1 msk honung
3 msk olja
ca 14 dl manituba cream (vetemjöl)
1tsk salt

pensling:
1 ägg
2 dl ost

1. Häll mjölken och havregrynen i en kastrull. Värm till fingervarmt, 37 grader.

2. Smula ner jästen i degbunken,häll över innehållet från kastrullen och lös upp jästen.
 I med honung, chili, olja, ost och mjölet. Knåda 10 minuter, ha i saltet och knåda tre minuter till på snabbaste hastigheten. Ha upp degen i en stor oljad plastlåda med lock. Låt jäsa 40 min.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en djup plåt, häll på olja. Tyck ut degen i plåten,skär upp i portionsrutor(ca 35st) och nagga. Låt jäsa 30 min till. Pensla med ägget och strö över osten. Grädda ca 20min. i 175 grader. Servera brödet nybakat. Fryst bröd kan sprödvärmas.