fredag 16 januari 2009

Fransk afton med svensk kyla



Januari och -18 grader är inte dom trevligaste förutsättningarna för trav.Karma ska starta på Romme idag. Men vi hästmänniskor är ett tåligt släkte. Det blir bara till att härda ut, men långkalsongerna lär man inte glömma av.


Bruce Springsteens nyaste skiva (som kommer 27 januari) ska följa med i mp3-spelaren.Det kommer säkert värma. Jag har bara hört någon låt av den än så länge,men tyvärr har det känts lite beige. Men jag ändrar mig bara jag lyssnat in mig lite. Det brukar vara så med Bruce. Man kan inte lyssna sönder honom, han blir bara bättre och bättre.

Romme kör ett teama med Fransk Afton. En bra uppvärmare inför nästa helgs Prix d´Amerique. I år har dock inte Romme någon representant till start, då Jörgen Westholms slitare Super Light har fallit för ålderstrecket. Undrar när Romme kommer få sin nästa PdÁ häst?

På resturangen serveras det idag i Franska Aftonens tecken Tarte aux fromages et champignons i stället för ost&svamppaj för 75:-. Kul, fast jag vet inte om det blir vare sig billigare eller mera smakligt så.
Det talas ju mycket om att mycket av lösningen till travets publikkris ska ligga i att resturangerna ska bli bättre. Jag vet inte. Det är klart dom måste också höja standarden (och sänka priserna) om vi ska ha en chans att locka folket tillbaka till banorna. Men hur många av besökarna sitter på resturangen egentligen? Jag har varit på trav i hela mitt liv,men dom gångerna jag sutttit på resturangen är väldigt lätträknade.
Viktigare är att satsa på billiga och vettiga matalternativ på platserna. Schyssta hamburgare till schyssta priser skulle nog locka mera. Tex. som nu, så tas det 20:- för en läsk. Inte konstigt att barnfamiljer väljer bort travbanan.

Idag har Romme också (det är väl Hedda som skriver propparna?) skrivit ut proppar i fransk anda. Som att det hela dagen är bara långlopp. Kul,och kommer bli en utmaning för både hästar och spelare. Men en sak har dom gjort riktigt dåligt. Att i januari skriva ut ett lopp för treåringar över 2640 är inte bra. Jag är mest förvånad över att det finns fyra tränare ( Erik Svensson startar två i det fem hästars lilla fältet) som vill starta sina nyblivna treåringar över 2640m på en stenhård bana.

Karma då? Jag vet inte riktigt var hon står. Hon har sen senaste starten haft ett litet jullov, men efter det jobbat på och varit sig lik. Sen är ju spår 14 inte någon höjdare heller. Jag vet inte ens var ifrån hon kommer starta. Rygg på elva kanske? Jaja,hon kommer säkert försöka springa förbi så många hon hinner och orkar.


"Det sanna är inte alltid sannolikt."
Franskt ordspråk