lördag 12 februari 2011

Mocca & Chokladmousse



En lätt och fluffig mousse,kanske mer av en kräm. Fast det är ett stort plus att  man slipper fipplet med gelatinblad. Den måste svalna en stund i kylen, men arbetsinsatsen är max fem minuter! Vit choklad är så sött att man inte behöver mer socker. Tar du en annan choklad  kan det behövas någon tesked.


4 port

2½ dl vispgrädde
70g vit choklad, hackad
1msk kaffepulver

1. Häll 2 dl grädde i kastull och ha i den hackade chokladen. Värm försiktigt under omrörning tills chokladen har smält.

2. Ha upp kaffepulvret i en finmaskig sil(det funkar med en vanlig kaffesil). Slå chokladgrädden över och sila ner i en skål. Ställ i kylen tills det svalnat. Det tar ungefär en timme. Frysen funkar om man har mer  bråttom än så,men då måste man passa så att grädden inte fryser!

3. Häll ner den återstående halv decilitern grädde i skålen och vispa till önskad konsistens. Servera med bär. Mums!