söndag 20 mars 2011

Kaffe- och whiskymarinad




Nu är det dags att plocka fram grillen och trolla bort vintern. Den här marinaden ger lite nya smaker. Fungerar utmärkt till både nöt och fläskkött. Våga prova!

Marinad

1 gul lök,finhackad
1 msk smör
1 klyfta vitlök
1,5 dl kaffe
2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk vinäger
3 msk fransk senap
1 dl whisky
cayennepeppar

1. Svetta löken på svag värme i en kastrull med lite smör,pressa ner vitlöksklyftan och häll i övriga ingredienser. Smaka av styrkan på marinaden med cayennepeppar.
Tag hälften av marinaden till köttet.Låt gärna marinera ett par timmar. Resterande blandas ut med en burk creme fraish till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Vårvinter




I helgen har vi äntligen börjat få en föraning av vår. Strålande sol och takdropp. Vårvintern tycker jag är årets bästa dagar.Det är så underbar att äntligen tanka sinnet med lite solljus. Bruce älskar skogspromenaderna vi tagit med honom ut på längs skoterspåret. Att få springa av sig och nosa runt över allt är det goda livet för honom.