lördag 5 mars 2011

Kladdkaka med mango

Marabou har kommit med en ny smak på sin choklad, Mango. Jag har använt den till en kladdkaka och resultatet blev mer än lyckat :-). Hemligheten bakom en bra kladdkaka är att röra ihop smeten,inte vispa och så passa noga i ugnen. Den får inte bli  för gräddad. Givetvis funkar det att göra kakan utan Malibu.

Kladdkaka med mango

1 Marabou Mango (180g)
100g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk malibu (cocosromlikör)
2 msk cocos
garnering:
florsocker
50g mörk choklad

1. Ställ in ugnen på 175 grader.Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant.Smörj formen och papperet med lite smör. Stö cocos i botten på formen. Smält smöret och hälften av chokladen i en kastrull på låg värme. Hacka resterande chokladen grovt.

2. Vipsa ägg och socker pösigt. RÖR i mjölet,salt,den grovhackade chokladen och malibu. Häll upp smeten i formen och grädda ca 15 min. Låt kakan svalna. Det går utmärkt att göra kakan någon dag innan den ska ätas, förvara den i kylskåp till serveringen.

3. Vid servering: Pudra kakan med florsocker. Smält chokladen i en liten plastpåse (försiktigt i micron eller i vattenbad), gör ett litet hål i påsen och spritsa kakan.
Servera med glass eller lättvispad grädde. Gärna också bitar av mango till. För mer smak kan man marinera dem i Malibu.