tisdag 14 juni 2011

Marinerad skinka med rostade nudlar



4 port.

500g färsk skinka, strimlad

Marinad
2 msk soya
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 liten bit riven ingefära
½ purjolök,finstrimlad
1  paprika,finstrimlad
½ lime, saften av
några drag med svartpepparkvarnen
2 msk sesamfrön

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt skinkan marinera minst en timme.
Koka 4 port. äggnudlar och  bred sen ut dem på en smord ugnsplåt. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta nudlarna några minuter, passa så att de blir rostade,inte brända.
Stek skinkan i en panna. Servera med rostade nudlar och droppa ruccolaolja över.



                                     Ruccolaolja

                           Mixa en liten påsa ruccolablad med en halv dl olja.
                           Salta och peppra. Överbliven olja kan användas till
                           dressing,pasta m.m.