tisdag 14 juni 2011

Marinerad skinka med rostade nudlar



4 port.

500g färsk skinka, strimlad

Marinad
2 msk soya
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 liten bit riven ingefära
½ purjolök,finstrimlad
1  paprika,finstrimlad
½ lime, saften av
några drag med svartpepparkvarnen
2 msk sesamfrön

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt skinkan marinera minst en timme.
Koka 4 port. äggnudlar och  bred sen ut dem på en smord ugnsplåt. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta nudlarna några minuter, passa så att de blir rostade,inte brända.
Stek skinkan i en panna. Servera med rostade nudlar och droppa ruccolaolja över.



                                     Ruccolaolja

                           Mixa en liten påsa ruccolablad med en halv dl olja.
                           Salta och peppra. Överbliven olja kan användas till
                           dressing,pasta m.m.






                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar