måndag 13 juni 2011

Kaffe & Delicatoglass



Triumfglass har tydligen tagit fram en glass med delicatobollen i huvudrollen. Eftersom det inte finns triumfglass här har jag testat fram min egen variant:


3 äggulor
1 dl socker
1 dl starkt kaffe
2 msk kaffelikör(kan hoppas över)
1 dl mjölk
1 nypa vaniljpulver
2 dl grädde
1 finhackad Delicatoboll

Gör så här:

1. Vispa äggulor och socker pösigt.

2. Koka upp kaffe,mjölk,grädde, likör och vaniljpulver.

3. Häll den uppkokade blandingen i vipsskålen. Häll sedan tillbaka i kastrullen och låt sjuda väldigt försiktigt ett par tre minuter under konstant vispning!

4. Låt svalna, häll upp i en lämplig burk och ställ i frysen. Rör om med jämna mellanrum under infrysningen. När glassen nåt konsistens som mjukglass vänds försiktigt den finhackade delicatobollen ner i glassmeten. Låt frysa färdigt.

1 kommentar:

Tommi sa...

lär riktigt kul och gott

Skicka en kommentar