lördag 19 februari 2011

Halv åtta hos mig!



Jag vet inte riktigt hur det har gått till, för det har liksom kommit smygande. Första gången jag såg programmet tyckte jag bara Helge Skoog var fånig och serien poänglös. Men för varje avsnitt jag ser blir jag allt mer hooked! Vad jag har förstått så har också tittarsiffrorna ökat. Det beror nog på att matlagningen skiljer sig mot de brukligt i tv. Det är vanliga människor som lagar mat på oftast vanliga råvaror i vanliga kök. Med  både lyckat och misslyckat resultat.
Receptet nedan är  i hög grad influerat av senast jag såg Halv åtta hos mig.


Ananascocktail med CoCoglass

4port.

glassen:

3 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker,skikat.
½ kryddmått vaniljpulver (se bilden nedan)
3 msk Malibu likör
1 dubbel CoCo ,finhackad
1. Knäck äggen och dela upp vitor och äggulor i olika bunkar. Vispa vitan så fast att du kan hålla skålen upp och ner. Vispa grädden ( i en tredje bunke) inte allt för hårt.

2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt vaniljpulver, malibu och chokladen.
Vänd ner grädden i äggblandningen.  Vänd sedan försiktigt ner äggvitan. Häll i en plastlåda med lock och frys. Rör om efter en halvtimme i frysen, annars hamnar all choklad i botten. Tag ut glassen en stund innan servering, annars kommer den vara för hård.



Ananascocktail:

1 ananas
1 msk smör
3 msk malibu likör
2 msk råsocker

1. Skär bort skalet och rotstocken på ananasen. Dela fruktköttet i centimeterstora tärningar.

2. Stek på medelstark värme i smöret någon minut. Häll över socker och malibu. Låt puttra någon minut. Servera med glassen.