lördag 2 april 2011

Grillat är godast




Dags att plocka fram grillen om ni inte redan har gjort det. För att lyckas vid grillen krävs en god marinad . Att göra egen blir alltid bättre och billigare än köpt.
Avocado och jordgubbsalsa låter kanske mysko,men jordgubbarnas söta kripighet bryter perfekt av mot avocadons mjuka milda smak.Våga prova!


Whiskymarinad

1 dl raspolja
1 msk grillkrydda,helst knorr
1 vitlöksklyfta,pressad
1 tsk svartpeppar
1 msk chilisås av ketchuptyp, gärna hot
2 msk whisky

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt gärna köttet ligga i marinad minst ett par timmar. Passar både nöt- och fläskkött.


Avocado och jordgubbsalsa

2 avocados
200g jordgubbar
4st vårlökar
2 msk raspolja
1 msk vitvinsvinäger, gärna balsamvinäger
½ tsk sambal oelek
½ tsk socker
salt & peppar


1 Skölj och ansa jordgubbarna. Kärna ur och ta av skalet på avocadon. Skär i lämpliga bitar. Finstrimla vårlöken. Blanda ihop i en skål.
2 Vispa ihop övriga ingredienser till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll  dressingen över salsan. Klart att servera.