lördag 28 maj 2011

Monsterpasta



Idag var Monstet riktigt bra i sitt träningsjobb. För första gången sen operationen av kotsenbensfrakturen.  Det firades med en superb pasta och rödvin. Lionheart of the Barossa Shiraz 2009, ett helt ok vin.


MONSTERPASTA

4 port


400 g lövbiff, strimlad
50 g parmaskinka, strimlad
2 dl vatten
2 msk kalvfond
½ ask cantadou peppar
2 dl valfri grädde
1 paket vårlök
2 tomater
½ dl marsalavin, alt. sherry,portvin eller vitt vin

1. Skålla och hacka tomaterna. Skiva upp vårlökarna i ca ½ cm tjocka skivor.

2. Stek på lövbiffen i en panna med en msk smör.Dra några drag med svartpepparkvarnen över. Ha i parmaskinkan. Häll på vattnet och kalvfonden. Smält ner osten i pannan. Ha i lök,tomat,grädde och vin. Låt puttra någon minut och servera med nykokt pasta och ett glas rödvin. Riv gärna över lite parmesan.