söndag 13 februari 2011

Ont ska med gott fördrivas


Efter ha varit krasslig några dagar med feber och värk behövdes nåt att driva ut det sista onda. Valet föll på en Caol Ila Sherry Wood 12yr. Fantastisk även med mina för tillfället bedövade smaklökar.  Elegant lång smak med mycket rökighet och destilleriets klassiska smak av salt och tång. Tyvärr en limited edition som inte finns kvar på systemet.  Men jag kan tipsa om den här också.
Jag gillar Caol Ila över lag. Tyvärr missade vi att besöka destilleriet på vår resa till Skottland. Fick bara se byggnaden från färjan på väg till underbara Jura.


                                               Caol Ilas destilleri

Busters Öron



Busters Öron av Maria Ernestam är en bok som griper tag i en från första meningen.  Och den lämnar inte dig ens när du läst klart. Den en sån där bok som har den unika förmågan att stanna kvar i hjärnan och få tankarna att hitta nya vägar.
Obeskrivbar är ordet som kommer upp när man ska försöka förklara boken. Det går inte att stoppa in den i ett fack.  Relationsdrama, psykologi, spänning-allt i ett!
Handlingen är också svår att beskriva utan att förstöra något av läsupplevelsen.
Men grunden utgår från att huvudpersonen i romanen redan som sjuåring bestämmer sig för att någon gång mörda sin mor. Och därifrån spinner historien vidare.
Bara Maria Ernestams mjuka poetiska språk som utgör en sån kontrast mot alla förfärliga händelser gör boken till en upplevelse att läsa.

Hallonsmoothie



Hallonsmoothie är perfekt till söndagsfrukost när man vill ha nåt extra lyxigt till minimal ansträngning. Så gott att man aldrig tröttnar!


1/4 del frysta hallon
3/4 delar vaniljyoghurt

Mixa bär med yoghurten. OBS! Använder du en stavmixer så är det viktigt att ha i bären först i bägaren. Annars har du snart hallon över hela köket.
Häll upp i fina glas och servera med en sked.