söndag 13 mars 2011

Calvados och äppeltiramisu




     4 portioner

2 granny smith äpplen, skalade och fint tärnade
1 msk råsocker
1 tsk kanel
Smör att steka i

3 äggulor
1 dl florsocker
2 msk calvados
½ kryddmått vaniljpulver
1 dl grädde
1 ask mascarponeost

8 st (cirka) savoardikex
1 dl starkt kallt kaffe
3 msk calvados
kakaopulver


1. Stek äppelbitarna i smör på medelstark värme. Häll på socker,kanel och calvados och låt puttra någon minut. Ställ att svalna.

2. Vispa grädden. Tag en annan skål och visa ägg och socker pösigt. Tillsätt calvados och vaniljpulver. Vänd ner grädden och mascarponeosten i äggsmeten.

3. Häll kaffe och calvados i en skål. Doppa hastigt kex i skålen. Varva sedan i portionskålar kex med äppelbitar och tiramisusmeten. Avsluta med ett varv smet och pudra med kakao på toppen. Ställ i kylskåpet tills det är dags att servera.