tisdag 29 mars 2011

Tapas





I förra veckan var jag till ICAhuset i Solna på en inspirerande kurs. För utom drillning i marginaler och procenträkning så lagade vi en hel del goda tapas.


Crostini med grön tapernade och parmaskinka

10 st

1 baugette
200g piementofyllda oliver
3 msk kapris
75 g inlagda vitlöksklyftor
5 skivor parmaskinka
basilika

1. Sätt ugnen på  200 grader. Skär baugetten i ca 10 sneda skivor. Lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem ca 10 minuter i ugnen. Vänd brödskivorna efter halva tiden. Låt svalna.

2. Lägg oliver, kapris och vitlök i en mixer. Kör till en jämn kräm. Fördela på de rostade brödskivorna.

3. Halvera skinkskivorna och placera en bit på olivröran. Garnera med basilika.






Tryffel är rent fantastiskt. Gillar man inte bresaola så byter man ut det mot parmaskinka.

Bresaola med tryffelricotta

24 knyten

24 skivor bresaola
200g ricotta
3 msk tryffelolja (Zeta)
½ tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
24 kokta kalla spaghetti(hittar du svart så är det snyggare)

1. Blanda ricotta och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.

2.  Lägg två tsk ricotta på varja skiva bresaola. Gör ett knyte med hjälp av spaghettisnöret.


Drinkpinnar med lufttorkad skinka

8 skivor parmaskinka
2 selleristjälkar
4 grissini
1 ask färskost med vitlök

1. Dela skinkskivorna och sellerin en gång på längden
2. Bred ut skinkskivorna och bred på ost.Tryck fast den i sellerin och grissini och snurra dem lite lätt omlott.



Gör goda,nyttigare snacks genom att rosta chips av charkuterier i ugnen 175 grader ca 10 min. Passa noga så att de blir rostade, men inte brända. Chorizochips rekommenderas varmt!






Parmarullar med soltorkad tomat

20 st
10 skivor parmaskinka
20 blad basilika

fyllning:
5 soltorkade,marinerade tomater
                                            200gram färskost
                                            1 krm salt
                                            1 krm svartpeppar

1.Strimla tomaterna, blanda med osten och smaka av med salt och peppar.
2. Halvera skinkskivorna och lägg ett basilkablad på varje skinkbit. Fördela ostfyllningen och rulla ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar